Despite recent investment in retail, leisure and industrial property in Newport, there has been no major office development taking place on the Isle of Wight.

Mill Court has filled this void and provides much needed modern commercial lettings and modern office accommodation.

Structure
The main building is constructed in brickwork up to 18” thick. More recently modernised areas are steel frame with pile foundations. Ceiling heights vary between 2.2 m and 2.6 m. As the building was once a mill, the floors were specifically designed for heavy use, and can therefore easily accommodate substantial loads.

Façade, Windows & Doors
Red stock bricks are located around the property both of original and modern design. Windows are a mixture of white powder-coated cast frames to the eastern block, and new double glazed PVC windows located to the rest of the property.

Roof
The roof is of pitched and ridge construction with insulation and clad in slate.Staircase and lift
A staircase is located to the central reception block with an emergency staircase found to the northern wing. Each floor is serviced by a high speed lift for 8 persons.

Toilets
Male, female and disabled toilets with white sanitaryware. The walls are clad with decorative tiling. The doors are of solid construction with a hardwood finish.

Central reception
The central reception has undergone major refurbishment and provides access between the east wing and the central, northern and western blocks. This main reception area leads via stairway to carpeted surfaces on upper levels.

Floor areas

Main building  
Lower ground floor 2,655 ft2
Ground floor 5,018 ft2
First floor 5,639 ft2
Second floor 3,056 ft2
Third floor 2,224 ft2
Annexe on three floors 587 ft2